Brouwersdam

De Brouwersdam is één van de mooiste en bekendste surfspots van Europa. Camping de Witte Molen ligt 1,5 kilometer van de Brouwersdam verwijderd. Liefhebbers kunnen kiezen tussen de golven van de Noordzee buitendijks, of het kalmere water van de Grevelingen, aan de binnenkant van de dam. Maar er is nog veel meer te beleven. Zo rijdt er in de zomermaanden een historische tram. De zandplaat Kabbelaarsbank diende bij de aanleg van de dam als werkeiland. Daarop liggen nu vele recreatieve mogelijkheden, een moderne jachthaven, en een natuurgebied. Kortom: de Brouwersdam is een Superspot van formaat. Ontdek het zelf! Wat is er te doen?

Beachsportvoorzienningen
Op de Brouwersdam, vlakbij Beachclub Perry's, Strandpaviljoen de Kous en Strandpaviljoen  't Gorsje, zijn regelmatig beachcourts in gebruik voor beachvolleybal, voetbal, tennis, buggykiten, kitesurfen, strandzeilen en mountainboardenen andere sporten.  De afwezigheid van sterke stroming en golven zorgen voor een ideale locatie om te leren kitesurfen.
 
brouwersdam_buggyrijdenbrouwersdam_kitesufen

Het strand van Scharendijke
Is één van de mooiste stranden van Nederland. Bezoekers waarderen het uitgestrekte en rustige karakter van het strand van Scharendijke. Daarnaast is het strand geschikt voor zonaanbidders, maar ook voor watersportliefhebbers.Het Noordzeestrand van Scharendijke kilometer lang. Op sommige plaatsen is het strand van Scharendijke vele honderden meters breed, waardoor er genoeg ruimte is voor veel toeristen.

Grevelingenmeer
Scharendijke grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het Grevelingenmeer. Over het algemeen gaan dagjesmensen en toeristen naar het Noordzeestrand, terwijl gezinnen met jonge kinderen vaker kiezen voor het Grevelingenmeer. Een dagje Scharendijke aan het strand kan dus ook op een andere locatie. 

Duiken 
De Grevelingen is enorm in trek bij duikliefhebbers. In dit zeer schone en heldere water kun je genieten van anemonen, grondels, muiltjes en paling tot botervisjes en haring. Maak kennis met de uinike onderwaterwereld van deze Delta. 

Waterjump Brouwersdam 
Een spectaculaire attractie op de Brouwersdam. Een ski- en snowboardschans van bijna 8 meter hoog en 25 meter lang. Waaghalzen oefenen adembenemende sprongen op het water. Grenze verleggen dus....én verzekerd van een frisse duik in het Grevelingenmeer! The Mission The Mission is een tweedaags surfgenot bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp. In Augustus laten topsurfers in hét windsurfevenement van de Benelux zien wat ze in huis hebben en experimenteren beginners volop.

brouwersdam_waterjump.jpg   Concert at Sea


Concert at Sea
Genieten van zon, zee én muziek op een locatie. Het begon in 2003 met een eenmalig optreden van Bløf op de Brouwersdam. Zó geslaagd, zó uniek..... zó Zeeuws.... Concert at Sea is inmiddels één van de topconcerten van Nederland met internationale artiesten en jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers.

Bunkerroute
De bunkers in dit gebied zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Maak een historische wandeling langs deze bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Ook bieden ze een uitstekende uitkijkpunt over Goeree-Overflakkee en de Voordelta. 


Rijdend trammuseum
Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden was ooit een uitgebreid tramlijnennetwerk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog en watersnoodramp van 1953 raakte de tramlijnen zwaar beschadigd. De tram verdween, de bus kwam. Het Trammuseum geeft een goede indruk van het tramvervoer van vroeger. En met een rit over de Brouwersdam in een originele stroom- of dieseltram is je beleving compleet! Damspel op smartphone Voor bezoekers van de Brouwersdam is het Damspel ontwikkeld, een op QR-code techniek gebaseerd spel dat zich afspeelt op de Kabbelaarsbank. Bezoekers kunnen op elk moment gratis deelnemen aan het spel. Enige vereiste is het hebben van een smartphone voorzien van QR-reader.

stoomtram rtm