Ontdek Zeeland

Brede, goed toegankelijke en schone zandstranden. Gezellig levendig volop sportieve mogelijkheden of juist helemaal verlaten zodat je alleen het ruisen van de branding hoort. Lekker voor je strandhuisje een boek lezen in de voorjaarszon, luxe loungen bij een beachclub wanneer de zon ondergaat, in de golven duiken tot je buiten adem bent of door de najaarsstormen van je sokken geblazen worden. Strand en zee zijn in Zeeland het hele jaar door goed! Wat is er in Zeeland te zien te ontdekken en te doen?

deltawerken neeltjejanszeeland boswachterijDeltawerken
Na de Watersnood van 1953 werd besloten de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust beter te beveiligen door middel van de Deltawerken. De dammen met als technisch hoogtepunt de Oosterscheldekering, zorgden naast extra bescherming ook voor een betere bereikbaarheid van de Zeeuwse eilanden. En door de aanleg ontstonden prachtige nieuwe recreatiegebieden waar je heerlijk kunt watersporten, zonnen, wandelen of fietsen.

Zeeuwse natuur 
Nationaal Park de Oosterschelde, het grootste zoutwatermeer van West-Europa: De Grevelingen, bloemendijkjes op Zuid-Beveland, Het Zwin, Het Verdronken land van Saeftinghe, Boswachterij Westerschouwen, Oranjezon, Neeltje Jans. Polders, dijken, stranden, duinen, zee, poelen, bossen, kreken, rivieren, meren, slikken, eilanden, schorren... Ongelooflijk dat er zoveel prachtige natuur in één provincie past! 

Tholen raadhuissjeesjesrijdenDuik in de geschiedenis van Zeeland
De Zeeuwse geschiedenis is getekend door het water. Niet alleen de strijd tegen het water heeft de Zeeuwse volksaard gevormd. Zeeuwen hebben zich ook door water weten te verrijken. Met name in de zeventiende en achttiende eeuw kwam Zeeland door handel overzee tot bloei.

Erfgoed 

Zeeuwen zijn traditioneel ingesteld en zijn trots op hun erfgoed. In klederdracht zie je ze niet meer lopen, maar wel dragen veel Zeeuwen een Zeeuwse knop en de folkloristische sport ringrijden is nog steeds immens populair.

 
zeeland kunstkijkenSchoonste stranden, meeste zonuren
Van de Brouwersdam tot Cadzand en van Domburg tot Colijnsplaat, Zeeland heeft al jaren de schoonste stranden van Nederland én ze hebben de meeste zonuren.
De Zeeuwse stranden zijn al jaren de schoonste van Nederland, en dat is niet voor niets. Zeeland besteedt veel aandacht aan het beheer van de kuststreek.
Cultuur 
Festivals, beeldhouwwerken, schilderijen, een voormalige kunstenaarskolonie, een beschilderde graansilo… Zeeland barst van de kunst. Laat je inspireren door Zeeland!

Steden en Dorpen 
Scharendijke 
heeft een gezellige dorpskern met verschillende restaurantjes, cafés, snackbar, supermarkt en terrasjes, waar het goed toeven is op een mooie zomeravond. Vanuit de jachthaven vertrekt de rondvaartboot voor een tochtje over het Grevenlingemeer. www.scharendijkeaanzee.nl

Zierkzee historisch stadje
Renesse Het bruisende Renesse ligt op 4 km afstand van de camping. Winkels, restaurants, terrassen, bars en discotheken vind u hier. In de zomer worden in het centrum tal van activiteiten georganiseerd. www.renesse.nl
Zierikzee is een gezellig historisch stadje en tevens de hoofdstad van Schouwen-Duiveland. Hier kunt u diverse monumenten bekijken, of een middagje winkelen. Ook steden als Middelburg en Veere zijn erg de moeite waard om te bekijken.

Fietsen en Wandelen
Het eiland Schouwen- Duiveland beschikt over 1100 hectare bos- en duingebied, met een rijke flora en fauna en is zeer geschikt om te fietsen. Met een uitdagende Mountainbike parcours!
Een aanrader is een fiets- wandel- of skeelertochtje te maken over de brouwersdam. Het verhoogde fietspad biedt een prachtig uitzicht over aan de ene kant de Noordzee en de andere kant het Grevenlingenmeer. Daarnaast zijn er door de ANWB vier verschillende bewegwijzerde fietsroutes uitgezet; Dreischor, Groen&Toen route (20 km), De Westerschouwenroute (33 km), de Platte van Schouwenroute (38 km)en de Caissonroute (60 km).
De lange brede zandstranden zijn zeer uitnodigend voor wandelaars. Maar ook in het bosgebied van Westerschouwen is het prachtig wandelen. Staatsbosbeheer organiseert het gehele jaar door excursies door unieke natuurgebieden op Schouwen-Duiveland. Excursies door de Boswachterij Westerschouwen, alsook door de Meeuwenduinen.
Meer informatie is verkrijgbaar bij de VVV Schouwen-Duiveland en voor vragen kunt u altijd op onze receptie terecht. Fietsen zijn in de nabije omgeving te huur.
 
Dagje uit
Heeft u zin om er een dagje op uit te gaan en de omgeving te verkennen? Hier treft u een overzicht van leuke uitstapjes vanaf onze camping.

Dag Attracties ZeelandAttracties
Een dagje geen strand...... Ook dan hoeft u zich in Zeeland geen moment te vervelen. De attractieparken in de omgeving bieden voor jong en oud(ers) vertier.

Deltapark Neeltje Jans, Leukste waterpark van Zeeland
In dit attractiepark www.neeltjejans.nl kunt u de hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien. U vindt hier onder andere een waterglijbaan, een waterspeelplaats, kunt er zeehonden voeren, een orkaan trotseren in de orkaanmachine, een tocht met de rondvaartboot maken en het grootste zeeaquarium van Zeeland vinden.

Miniatuur Walcheren wie al het moois van Walcheren in één dag wil zien moet een bezoek brengen aan Miniatuur Walcheren, wat in het stadscentrum van Middelburg ligt. Meer dan 600 modelbouwers werken al vanaf 1954 aan Walcheren in miniatuur. www.miniatuurwalcheren.nl

Het Arsenaal van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven. Het Arsenaal laat zien hoe het er in de tijd van de piraten aan toe ging. www.arsenaal.com 

Iguana ReptielenzooIguana
is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Europa's grootste, geheel overdekte Reptielenzoo.
Rondom een subtropische serre zijn, verdeeld over vijf gebouwen, ruim vijfhonderd levende reptielen, amfibieën en insecten uit de gehele wereld te zien. De grootte van de dieren loopt uiteen van vijf cemtimeter (de giftige Keizerschorpioen) tot meer dan 7 meter (Netpython). Verder treft u o.a. aan: kikkers, padden, salamanders, slangen, hagedissen, krokodilachtigen, schildpadden, insecten, vogelspinnen, enz. Er is een babykamer waar eieren worden uitgebroed en jonge dieren te zien zijn. U kunt oog in oog komen te staan met de giganten uit de reptielenwereld. Een belevenis die u niet mag missen! Voor meer info www.iguana.nl