Omgeving Scharendijke Zeeland

Camping de Witte Molen is gelegen aan de rand van het gemoedelijke Zeeuwse dorpje Scharendijke op ongeveer 1,5 kilometer van de prachtigste stranden van Nederland, namelijk die van Schouwen-Duiveland.

scharendijke koepel

Scharendijke geniet grote bekendheid vooral bij de duikers en watersportliefhebbers. Scharendijke ligt aan de Brouwersdam, bekendste surfparadijs van Nederland. Het voormalige landbouwhaventje Kloosternol aan de Grevelingen is heringericht als jachthaven met zevenhonderd ligplaatsen.

Scharendijke heeft een gezellige dorpskern met verschillende restaurantjes, cafés, snackbar, supermarkt en terrasjes, waar het goed toeven is op een mooie zomeravond.

Naast het prachtige nabijgelegen kustdorpje Scharendijke zijn ook Zierikzee, Renesse en Burgh-Haamstede dichtbij. Elk dorpje of stad heeft haar eigen charme , natuurgebieden en musea voor de leukste dagjes uit. Natuurlijk zijn naast de leukste Zeeuwse dorpjes ook de grotere steden makkelijk bereikbaar. Wat dacht u van een dagje Goes, Vlissingen of Middelburg?

Renesse Het bruisende Renesse ligt op 4 km afstand van de camping. Winkels, restaurants, terrassen, bars en discotheken vind u hier. In de zomer worden in het centrum tal van activiteiten georganiseerd. 

Zierikzee is een gezellig historisch stadje en tevens de hoofdstad van Schouwen-Duiveland. Hier kunt u diverse monumenten bekijken, of een middagje winkelen. Ook steden als Middelburg en Veere zijn erg de moeite waard om te bekijken.

schouwen-duiveland zierikzee

Schouwen-Duiveland Fietsen en Wandelen 
Het eiland Schouwen- Duiveland beschikt over 1100 hectare bos- en duingebied, met een rijke flora en fauna en is zeer geschikt om te fietsen. Met een uitdagende Mountainbike parcours!
Een aanrader is een fiets- wandel- of skeelertochtje te maken over de brouwersdam. Het verhoogde fietspad biedt een prachtig uitzicht over aan de ene kant de Noordzee en de andere kant het Grevenlingenmeer. Daarnaast zijn er door de ANWB vier verschillende bewegwijzerde fietsroutes uitgezet; Dreischor, Groen&Toen route (20 km), De Westerschouwenroute (33 km), de Platte van Schouwenroute (38 km)en de Caissonroute (60 km).
De lange brede zandstranden zijn zeer uitnodigend voor wandelaars. Maar ook in het bosgebied van Westerschouwen is het prachtig wandelen. Staatsbosbeheer organiseert het gehele jaar door excursies door unieke natuurgebieden op Schouwen-Duiveland. Excursies door de Boswachterij Westerschouwen, alsook door de Meeuwenduinen.
Voor meer informatie en voor vragen kunt u altijd op onze receptie terecht. Fietsen zijn in de nabije omgeving te huur.

schouwen-duiveland vuurtoren burg-haamstede

Ontdek Zeeland
Brede, goed toegankelijke en schone zandstranden. Gezellig levendig volop sportieve mogelijkheden of juist helemaal verlaten zodat je alleen het ruisen van de branding hoort. 

Wat is er in Zeeland te zien te ontdekken en te doen? Schoonste stranden, meeste zonuren 

Van de Brouwersdam tot Cadzand en van Domburg tot Vlissingen, Zeeland heeft al jaren de schoonste stranden van Nederland én ze hebben de meeste zonuren.
De Zeeuwse stranden zijn al jaren de schoonste van Nederland, en dat is niet voor niets. Zeeland besteedt veel aandacht aan het beheer van de kuststreek.

Wat is er te doen?

Attracties
Een dagje geen strand…… Ook dan hoeft u zich in Zeeland geen moment te vervelen. De attractieparken in de omgeving bieden voor jong en oud(ers) vertier.

Deltapark Neeltje Jans, Leukste waterpark van Zeeland
In dit attractiepark www.neeltjejans.nl kunt u de hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien. U vindt hier onder andere een waterglijbaan, een waterspeelplaats, kunt er zeehonden voeren, een orkaan trotseren in de orkaanmachine, een tocht met de rondvaartboot maken en het grootste zeeaquarium van Zeeland vinden.

De Brouwersdam is één van de mooiste en bekendste surfspots van Europa. Camping de Witte Molen ligt 1,5 kilometer van de Brouwersdam verwijderd. Liefhebbers kunnen kiezen tussen de golven van de Noordzee buitendijks, of het kalmere water van de Grevelingen, aan de binnenkant van de dam. Maar er is nog veel meer te beleven. Zo rijdt er in de zomermaanden een historische tram. De zandplaat Kabbelaarsbank diende bij de aanleg van de dam als werkeiland. Daarop liggen nu vele recreatieve mogelijkheden, een moderne jachthaven, en een natuurgebied. Kortom: de Brouwersdam is een Superspot van formaat. Ontdek het zelf! 

Beachsportvoorzienningen 
Op de Brouwersdam, zijn regelmatig beachcourts in gebruik voor beachvolleybal, voetbal, tennis, buggykiten, kitesurfen, strandzeilen en mountainboardenen andere sporten.  De afwezigheid van sterke stroming en golven zorgen voor een ideale locatie om te leren kitesurfen.

brouwersdam buggyrijden
brouwersdam kitesufen

Het strand van Scharendijke
Is één van de mooiste stranden van Nederland. Bezoekers waarderen het uitgestrekte en rustige karakter van het strand van Scharendijke. Daarnaast is het strand geschikt voor zonaanbidders, maar ook voor watersportliefhebbers.Het Noordzeestrand van Scharendijke kilometer lang. Op sommige plaatsen is het strand van Scharendijke vele honderden meters breed, waardoor er genoeg ruimte is voor veel toeristen.

Grevelingenmeer
Scharendijke grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan het Grevelingenmeer. Over het algemeen gaan dagjesmensen en toeristen naar het Noordzeestrand, terwijl gezinnen met jonge kinderen vaker kiezen voor het Grevelingenmeer. Een dagje Scharendijke aan het strand kan dus ook op een andere locatie. 

Concert at Sea

Concert at Sea 
Genieten van zon, zee én muziek op een locatie. Het begon in 2003 met een eenmalig optreden van Bløf op de Brouwersdam. Zó geslaagd, zó uniek….. zó Zeeuws…. Concert at Sea is inmiddels één van de topconcerten van Nederland met internationale artiesten en jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers.Met grootse artiesten op het podium wordt het weer genieten op deze dagen aan de zeeuwse kust.
Voetjes in het zand, biertje of cocktail in de hand en genieten maar van de diverse bands en artiesten die tijdens dit festival optreden. Neem een kijkje bij de verschillende podia, zo heb je het Zeeland podium, Umoja podium, het strand podium voor alle akoestische optredens, de silent DJ in de delta lounge en nog veel meer leuke plekker om te ontdekken. 

duiken

Duiken de Grevelingen is enorm in trek bij duikliefhebbers. Jaarlijks nemen duizenden sportduikers een kijkje onder water vanwege het bijzondere planten- en dierenleven.

Sinds 1979 staat het Grevelingenmeer weer in verbinding met de Noordzee door middel van een sluis in de Brouwersdam. Hierdoor wordt het water permanent ververst met Noordzee water en is er weer een vrije toegang voor planten en dieren waardoor het Grevelingenmeer onder water een zeer gevarieerd planten- en dierenleven heeft.

Dit onderwaterleven is niet alleen onder aan de dijken terug te vinden, waar grote hoeveelheden stenen zijn gestort, maar is ook te vinden op en rond de zogenaamde reefballs. In 2001 zijn er zo’n driehonderd reefballs (in grootte variërende holle betonnen bollen) afgezonken op drie locaties in het Grevelingenmeer. Deze reefballs zijn inmiddels prachtig begroeid met allerlei soorten anemonen, sponzen, zakpijpen, wieren en schelpdieren. Bovendien bieden de reefballs een goede schuilgelegenheid voor kreeften en krabben.